Mellanår?

Standard

Finns det någonting som heter mellanår?

Min känsla är att jag haft ett sådant!

Vad är det?

Jag vet inte riktigt men ska försöka förklara.

 

Jag har fått hört redan när jag vikarierade som lärare att det är något jag borde satsa på, men du måste utbilda dig. Men du har någonting som fungerar, men utbilda dig.

 

När jag utbildat mig fanns det inga jobb som lärare, så jag fick fortsätta med vikarierande och arbeta på fritids som är en erfarenhet många skulle ha nytta av tror jag! Precis som jag tycker jag har stor nytta av min föreningsverksamhet som spelare, tränare, ledare och arbetet i sektioner.

 

När jag fick chansen att ta en årskurs etta gjorde jag inte som andra och det fick jag höra, men jag trodde på mitt sätt som inte sticker ut särskilt mycket. Hade en spec,lärare som blev som min mentor där jag bollade mycket tankar och när jag sedan var på väg att få en lärartjänst sa till mig. Jag vill se dig med en klass från start för du tänker annorlunda och det verkar fungera.

 

Det tog jag med mig vidare och letade och sökte efter andra som tänkte på ett liknande sätt och försökte utveckla mina tankar. Sedan hittade jag twitter i arbetet och där fanns det.  Det gav mig nya tips och tankar och sedan dess har jag varje år tagit stora kliv framåt som person och lärare i klassrummet. Det är små och stora saker.

 

Det har handlat om hur jag kunnat utveckla mitt tänkande med digitala verktyg, hur man kan samarbeta, kontakta andra, ge de meningsfulla arbeten som fler kan ta del av osv. Att sedan får dela med sig av detta på genom att besöka skolor i Sundsvalls området och via mittlärande har varit en energiboost som också ger resultat för mina elever i klassrummet.

 

Men i år har det inte varit den där Aha-upplevelsen, det har inte varit något nytt som gjort att jag tagit steget vidare, det har inte varit något samarbete eller något arbete som verkligen gett mig den där extra energin.

 

Behöver jag ett “mellanår” för att landa och hitta det rätta? Har det med årets arbetssituation att göra som inte varit optimal på många sätt för egen del? Är det enbart jag själv som inte hittat rätt? Eller blir det så här ibland för att man behöver en paus för att samla kraft och energi?

 

Är det tillfälligheter eller är det något annat?

Det jag dock känner är att jag använder t,ex twitter mindre och jag kanske inte får samma utbyte som tidigare som gett energin? Jag har inte föreläst under året, behöver jag det för att få energin? Behöver jag en nystart?

 

Många frågor och få svar, men det jag känner att när jag får chansen att diskutera skolan och arbetet och dela tankar och ta del av tankar får man energi och viljan tillbaka. När man ser elevernas ögon tändas eller när det snurrar i skallen men man får dem att tänka och försöka utvecklas för att sedan nå fram då känns det som enkelt att bara arbeta vidare.

 

Jag vet inte vad jag vill eller var jag är påväg men jag tror jag måste hitta tillbaka till rätt bana för att ta mig vidare. En sak är t,ex att skriva här på bloggen men det säger jag varje gång, ska jag sätta ett mål? Ska jag sätta krav?

 

Nu ska jag berätta för kollegorna på skolan om vad jag fick med mig från Sett och hoppas det ger dem energi!

 

Nu kör vi igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s