En vanlig vecka är efterlängtad

Standard

Terminen är äntligen igång på riktigt, det har varit så mycket andra saker som ska göras så det känns som att först förra veckan hade man sin första normala skolvecka.

Att inte ha ämnet svenska känns för mig väldigt ”jobbigt” då jag inte kan göra det jag vill göra, eller inte kunde. Visst är det matematiken som är ”mitt” ämne men svenskan ligger mig varmt om hjärtat och ett ämne där jag tycker man kan göra så mycket intressant i.

Eftersom att jag har nya fyror vill jag verkligen att de ska få göra ”barnboksprojektet” som jag delade på Lektionsbanken.se och därför har jag hittat en kryphål i schemat där fyrorna samarbetar med femmorna och gör detta. Tror det är en bra grund till framtida skrivande, både att analysera proffsen, skriva och rita, ha riktiga mottagare och att de ska publiceras.

Ska även försöka hinna med Matte United 2.0 men har varit svårt att hitta tiden, men nästa vecka ska det igång och det har varit otroligt givande för eleverna tidigare då vi samarbetade tre skolor.

Vad är det jag försöker säga för mig själv?

Jag behöver ha saker att se fram emot, precis som eleverna.

Jag behöver ha mål att arbeta med, precis som eleverna.

Jag behöver hitta motiverande uppgifter för eleverna.

Jag måste göra uppgifter som ger något för eleverna och inte göra saker för sakens skull.

Men jag behöver även lugn och ro och få arbeta in sakerna i grupperna så att vi hittar balansen av att ha roligt, vara seriös, våga samarbeta och utvecklas tillsammans.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s