Nytt läsår nya möjligheter

Standard

Fyra år sedan jag bytte tillbaka till den skola jag startade på och även själv gick på från förskoleklass till årskurs fem som det var på den tiden.

Jag fick äntligen efter hattande fram och tillbaka chansen att följa en klass/grupp från årskurs fyra tills de var klar med Lucksta skola i årskurs sex och vandrade vidare mot högstadiet på Matfors skola.

Det känns helt fantastiskt att tänka tillbaka på den resa eleverna gjorde under dessa år och det är många tankar idag när jag vet att börja bli nervösa för att börja i årskurs sju.

Det kommer att gå utmärkt för dessa elever! För de har kämpat och utvecklats så mycket på egen hand men även tillsammans med andra i klassrummet och jag längtar nu till att de ska gå tre år till och de väntar på att gå ur årskurs nio, då ska jag besöka dem på skolan och sätta mig ner och samtala med dem.

För den chansen fick jag när jag följde med mina elever på besök på högstadiet, för de elever jag hade när de gick i årskurs ett, två och tre fram och tillbaka gick ur nian. Det var en härlig känsla att de kunde prata om gamla minnen och prata om framtiden med mig i uppehållsrummet!

Det ger energi och vilja att komma tillbaka till arbetet och fortsätta att försöka utveckla eleverna till att bli den bästa versionen av sig själva.

Till detta läsår kommer jag för första gången inte ha svenska på schemat och det känns tomt. Det blir matematik och NO istället. Jag vet att det är svårt att få lärare i just dessa ämnen och matematiken är något som jag brinner för, men även svenskan där jag tycker man kan göra så fantastiskt bra och roliga saker. Så det som får bli mitt mål förutom att utveckla min egen undervisning som kommer i ett senare inlägg blir att försöka dela med mig av tankar och idéer för att andra får göra en fantastiskt bra och givande svenska undervisning.

Jag försöker lova mig själv att skriva på bloggen oftare, men som vanligt vill man så mycket och det lägger att prioritera det som är det bästa för tillfället. Det kommer dock att dyka upp fler än tidigare och det kommer nog ett mål innan september är slut i alla fall!

Jag kommer att träffa mina nya mentorselever på onsdag och det blir ett nytt kapitel i livet som lärare! Man blir minst en erfarenhet rikare och det ska bli bra!

Jag jobbar vidare och hoppas att även du gör det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s