#EnVecka av min lärarvardag

Standard

Jag har nu under en vecka skrivit på twitter under taggen #EnVecka om min vardag som lärare. Det var någonting som startades av Daniel Barker för två veckor sedan om jag förstått det korrekt. Efter vår Flipped classroom expert var det dags för duktige NO/matematik läraren Helena Kvarnsell att ta över stafettpinnen. Jag följde konceptet och tycker det var intressant och tänkte att det kunde vara intressant att göra det för egen del.

 

Fick chansen av Helena att ta tredje veckan och det har varit mycket intressant och lärorikt, mer om det senare. Efter mig verkade det inte som att någon ville fortsätta, underligt nog. Men tillslut lyckas vi få ännu en Flipped classroom expert Karin Brånebäck att följa upp detta och köra nästa vecka.

 

Kolla den startlinan Barker, Kvarnsell, Brånebäck och mellan där en liten Jimmie Nordberg, det är häftigt. Som pedagog och intresserad av skolutveckling är det som om jag fått chansen att träna med landslaget! Vilken ära!

 

Hur var det då att skriva information om vad man gör och vad som händer?

 

Jag tyckte det var mycket lärorikt, man märker och får fundera på vad man gör och varför. Jag motiverade mig själv ännu mera än vanligt att få saker gjorda utan att försöka överdriva vad man gör en vanlig vecka. Jag har visat hur min vardag ser ut med lämning av mina barn inför arbetsdagen, vad vi pratar om i lärarrummet utan att nämna några detaljer, vad jag förbereder och hur. Vad vi gör på lektionstid och hur jag utnyttjar planeringstiden. Hur tankarna går med utbildningen matematiklyftet och mycket, mycket mera. Jag tycker det har varit viktigt att visa en vardag som inte är bättre eller sämre än hur det är i vanliga fall, utan helt enkelt en vanlig vecka för mig som lärare på Matfors skola.

 

Jag tycker jag får en bra bild själv hur jag utnyttjar tiden och var jag kan vara effektivare och bättre. Samtidigt som jag också ser vad jag gör som jag är nöjd med. Därför var det mycket intressant och lärorikt att göra detta.

 

Det är även roligt att få uppskattning och lite uppmärksamhet av andra pedagoger och det har varit mycket givande med tanke på att jag fått många nya följare som är pedagoger som är intresserad av saker som jag också är på twitter, självklart försökte jag att följa alla som följer mig och jag hoppas att både de som tagit chansen att följa mig ska ha någon glädje av det och jag hoppas få läsa era tankar, idéer och kunna diskutera, bolla idéer och hjälpa varandra framåt.

 

Kanske med tankte på vad jag visat och tänkt under denna vecka har jag fått ett erbjudande om att få möjligheten att visa tankar och idéer. Det känns mycket intressant och spännande och självklart tänker jag ta möjligheten, jag ska bara hitta ett bra sätt för detta. Att jag sedan även får det tipset för att fortsätta att utvecklas gör det bara ännu mera intresserad och sugen på att jobba vidare och att utvecklas på olika sätt.


Tack för chansen att dela med mig och jag tänker fortsätta försöka dela med mig, men på andra sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s